Tarihçe

İstatistiksel Danışma Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin, Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, İstatistik Bölümü dönemin bölüm başkanı Nugül OKUR önderliğinde öğretim üyeleri Esin Avcı,  Murat Gül ve öğretim elemanı Ilgım Yaman katkılarıyla 06.08.2014 tarihinde yöntemliği hazırlanarak kurulum çalışmalarına başlanmıştır. 19 Aralık 2014'de Giresun Üniversitesi İstatistiksel Danışma Uygulama ve Araştırma Merkezi yönetmeliği 29210 sayı numarası ile resmi gazetede yayınlanmıştır. Merkez faaliyetlerine başlayarak, yöntemi kurulu oluşturulmuştur. Kurulduğu tarih itibariyle merkez müdürlüğü Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, İstatistik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Esin AVCI ve merkez müdür yardımcılığı Dr. Öğr. Üyesi Murat GÜL tarafından yürütülmüştür. 20.12.2013 tarihi itibariyle Prof. Dr. Erol Eğrioğlu 3 yıl süre ile merkez müdürü olarak görevlendirilmiştir.